njutbart.blogg.se

Här är bloggen som garanterat kommer att ge dig en grym matupplevelse!
Min passion ligger i matlagning, alla recept som jag lägger upp här har jag kombinerat, testat och finputsat till perfektion.
Välkomna att kopiera och njut!

2 recept på mina favoriter

Publicerad 2013-03-17 18:35:14 i Allmänt,

Idag fick jag ett samtal från en av mina vänner som jag har bjudit på mat och han hade suttit berömt min mat inför sina vänner Sara och Erik. Så de här 2 recepten dedikeras till dem!
 
Vi börjar med Kycklingburgare nästan lite synd att lägga upp dessa för det borde vara en hemlighet, gör man det rätt är dom syndigt goda.
 
HEMLAGADE KYCKLINGBURGARE
 
 
Ett paket kycklingfärs ( eller 3 kycklingfileer som man kör i matberedare)
Gräslök ett knippe
3-4 vitlöksklyftor
Västerbottens ost ett litet färdigrivet paket (nästan allt)
Pinjenötter en rejäl näve
Knorrs grillkryda (för sälta) ca 1-2 msk
Peppar
 
Alla dessa ingridienser blandas i en matberedare, ha i pinjenötterna sist pulsera så att de inte går sönder pressa vitlöken.
Som sälta använder du knorrs grillkrydda krydda ordentligt med svartpeppar.
 
Forma dem till en hamburgare, vänd i mjöl och sen linda in i bacon stek tills bacon är krispigt på båda sidor medelhögvärme.
 
Servera med Frisco Bröd, sallad rödlök och en vitlökssås och hamburger dressing. (välj en bra hamburger dressing som rydbergs för bästa smak)
 
Vitlöks dressing är lätt att göra själv.
 
VITLÖKS DRESSING
 
Cream Fraiche 2dl
Majonäs 1 dl
det är det magiska talet för att det inte skall smaka cream fraiche eller majonäs, smakerna tar ut sig själv.
1 klyfta vitlök
persilja och gräslök lite lite aromat, vila ett par timmar för att vitlöken skall ta sig.
 
Detta är resultatet!
 
 
 
Sen har vi en annan som jag tyvärr ej har en bild på
 
Detta var ett recept som jag kom på utav en ren slump, jag satt hemma en kväll och ville prova göra nått nytt.
 
Nu skall ni få ett par riktigt heta tips!
 
KYCKLING PIROG ELLER INBAKT KYCKLINGPIZZA
 

En Pizza deg
 
För att man skalll lyckas med en grym pizza deg finns det ett otroligt bra tips som gör den grym!
Använd vetemjöl special för en bra deg det andra viktiga med en bra deg är att ni knådar den lääääänge! Då menar jag läääänge! Man slår sönder gluten i degen vilket gör den 100 ggr lättare att arbeta med och den blir så mycket godare!
 
50 g färsk jäst 
2 tsk socker 
1 tsk flingsalt 
0.5 dl olivolja 
3 dl ljummet vatten (37 grader)
7 dl vetemjöl special
 
Jäs i ca 25 min
 
Fyllningen
3 stora tomater
1 helt knippe färsk Oregano
1 helt knippe färsk Basilika
1 helt knippe färsk Gräslök
1 gul lök
4 klyftor vitlök
2-3 kycklingfileer
återigen knorrs grillkrydda ca 1-2 msk (prova med 1 msk först, ner med lill fingret och smaka av om det är sälta nog)
svartpeppar
 
allt detta hackas med kniv till fina bitar, det är ett eländigt hackande här, jag har testat med matberedare men det blir inte samma sak blir mer som smet vilket jag inte gillade!
När ni har denna röra klar så kan du göra skiva upp kycklingfileer i smakliga bitar, bryn den, krydda med lite salt och peppar, paprika pulver och lite chilipulver.
När kyckling bitarna är brynta o klara har ni i röran som ni nyss har gjort och låter den puttra på låg värme i ca 7-10 minuter. Är det lite blaskigt tycker du, kan du reda med Maizena eftersom det skall vara lite krämigt.
 
När du har degen och fyllningen klar bakar du ut degen till ovala bitar ganska tunna, ca 30cm lång och 20 cm bred. Lägger i fyllningen och strö över västerbotten ost och vanlig ost lika delar av båda. Sen skall du vika in så att det bli som en inbakt pizza. Lättast är om du tar och börjar i mitten arbetar hela vägen ut åt ett håll, sen tillbaka till mitten och ut mot andra hållet, gör så ett par ggr så att du har stängt in hela smeten och det har blivit en liten tuppkam!
In i ugnen på 225 grader tills den har fin gyllenbrun färg!
 
Det är ganska många moment med den här, men den är ruskigt god och smakrik och jag rekommenderar den starkt!
Servera med lite sallad och en vitlöksås eller Lohmanders bea! Lycka till
 
Har ni frågor eller kritik kommentera gära!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela