njutbart.blogg.se

Här är bloggen som garanterat kommer att ge dig en grym matupplevelse!
Min passion ligger i matlagning, alla recept som jag lägger upp här har jag kombinerat, testat och finputsat till perfektion.
Välkomna att kopiera och njut!

Ett snabbare mål

Publicerad 2012-07-10 18:17:41 i Allmänt,

 
Precis som det låter....
 
Okej så här är det. Du kommer hem från jobbet, skithungrig ungarna skriker osv. ja du vet att dom dagarna kommer? Nu skall ni få ett bra tips! Detta mål är otroligt gott! Makalöst gott!!

Den smakar som en pasta som du mer än gärna betalar 150kr för en tallrik.
 
Detta är trickset!!
Va sjutton tänkte ni nu? Lugn bara! Det finns en som heter "just cheese". En som heter "Parmesan skinka" Det är dom två ni vill åt. Våran coop forum i lilla skutskär har dom. Har sett dom på många ställen.
 
Ta en av varje köp riven texmex ost och benfria kotletter och färskpasta. 5 st grejer från affären.
 
Så! vad gör vi av detta? Skitlätt och förberedd dig för en matsensation!

Slå på vatten, skiva kotletterna till ½ - 1 cm bred.
Stek kotlettbitarna tillsammans med rikligt med grovmalen svartpeppar och salt.
Samtidigt som du slår i såsen som du har köpt så  har du i pastan, den tar ca 3 min att koka.
Koka upp pastan ta den åt sidan häll i en bunka, ta ca 1 dl riven texmex ost och ha i pasta såsen. vänta 1 min och rör sedan om. Servera!
Jag kan lova dig att har du bara tagit till rikligt med svartpeppar här har du en grympastasås! max 10 min att göra. Ni kommer bli nöjd!

Ett par enkla tips - Plus en God sås!

Publicerad 2012-07-10 14:29:21 i Allmänt,

När du börjar med matlagning, så finns det kanske vissa regler om hur man skall göra och hur man inte skall göra. Det bryr jag mig inte så mycket om!
 
Jag anser att man inte skall vara rädd för att testa sig fram.
I en maträtt skall du alltid tänka, sötma, sälta, styrka, syrlighet. Det är mina punkter!
 
Syrlighet, citron tex? Vinäger? Cream fraiche har en viss syrlighet.
 
Sälta, givetvis salt. Men soya ger sälta, fonder buljong tärningar. Grillkryddor, speciellt knorrs, den är fin att ge sälta till många rätter. Eftersom den kan ge fler god lena smaker om man är ute efter sälta!
 
Styrka, ja det finns massor, svartpeppar, cayenne..  Färsk chili, personligt tycker jag den är svår att dosera. finns massor!
 
Sötma, socker! ja! Det är en otroligt bra krydda till köket! udnerskatta aldrig en nypa socker!
 
 
Vissa saker går verkligen ihop bättre och en del sämre. Jag fokuserar på den vardag vi lever i och sånt vi har hemma i ett normal kylskåp.
 
Enkla smaksättare man bör ha hemma, fonder, och buljongtärningar dom är oftast nyckeln till en god middag.
 
Detta kan många tycke är en overkill, men tro mig det är verkligen värt det.
När man har lagat sig en hel kyckling tex är det så himla lätt att koka buljong på den.
Det gör du tex att blanda ihop kyckling rester med, morrötter, lök, persilja, kycklingfond, tomater så kokar man det med ett par lite vatten tar bort skummrester, silar och sen fryser in och man har en grym början till en smak upplevelse.
Jag lovar er, det är inte mycket jobb med det, inget behöver finhackas eftersom det silas.
 
Så i mitt riktiga första blogginlägg skall jag börja och dela med mig av en otrolig killer sås!
 
Jag sa till mig själv att jag har alltid velat öppnat en egen restaurang, så jag lovade mig att dessa 2 såser var något ja skulle hålla hemligt för mig själv och inte dela med någon för folk kommer att komma om och om igen bara för att få testa min sås. Så ni som läser detta har nu ett otroligt bra sås recept. I framtiden lägger jag upp sås nr 2.
 
Idag börjar vi med en grym sås som är lite mer ingredienser en vanligt, men förbaskat god!
 
1 gul lök
2 - 3 klyftor vitlök
2 dl Cream fraiche
1 msk worchester shire suace
2 msk heinz chili sauce
1 - 2 msk mörk soja
1 köttbuljong tärning.
 
valfritt: Rosepeppar
 
Finhacka lök, pressa vitlök, fräs ihop lite snabbt.
Tillsätt alla ingridienser låt puttra i 5 min. Klart!
 
Denna sås är grym till kött, funkar till alla kötträtter speciellt grillad fläskfile!
Lycka till!

På allmänbegäran

Publicerad 2012-07-10 13:59:53 i Allmänt,

Tanken om att starta en matblogg har länge funnits men med hus, jobb och två barn så har det runnit ut i sanden, men nu gör vi ett försök. På allmänbegäran har jag blåst liv i tanken och hoppas nu på att kunna hålla lågan vid liv. 
 
Alla recept som publiceras är sådana som jag själv kombinerat ihop, det kan vara recept som är planerade in i minsta detalj till recept som blivit en succe utifrån det jag hade i kylskåpet. Ni är alla välkomna att testa mina recept och det skulle vara roligt om ni vill lämna en kommentar med lite feedback efter ni testat receptet. Man är aldrig fullärd utan kan alltid utvecklas och det är något jag strävar efter i min matlagning, att alltid försöka utveckla mig själv. 
 
Så med detta hälsar jag er alla välkommna och smaklig måltid. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela