njutbart.blogg.se

Här är bloggen som garanterat kommer att ge dig en grym matupplevelse!
Min passion ligger i matlagning, alla recept som jag lägger upp här har jag kombinerat, testat och finputsat till perfektion.
Välkomna att kopiera och njut!

Lövskurna fläskrullader

Publicerad 2012-10-06 18:15:55 i Allmänt,

Idag när jag gick på affären och kikade så såg jag lövskurna fläskotletter. Så jag tänkte för mig själv vad kan man göra med dom?
 
Så jag Lade i ett paket i korgen och jag såg framför mig vad jag behövde.
Sneglade på min son och funderade på maten, gick och betraktade livet vad glad jag är som fortfarande är frisk och att jag har en familj.
 
jag lade i det ingridienser jag behövde hem och startade upp pannorna!
 
I helhet vart det en grym rätt.
 
Lövskurna fläskrullader med Friterad Pommes frites och majskolvar.
 
Så till Rulladerna behöver vi
 
1pkt löskurna fläskotletter
3 msk kalvfond
4dl grädde
½ buljontärning hönsbuljong
5 klyftor Vitlök
ca 1-1½ dl purjolök
en halv rödlök
5-6 Färska champinjoner
 
Hacka championjonerna, lök, vitlök, purjolök, fräs ihop allting på hög värme snabbt så alla smaker blandas.
En msk till varje rullad, rulla, sätt ihop med tandpetare.
 
Stek snabbt på varje sida, med svartpeppar, och lite salt.
 
Tillsätt grädde, 2 msk fond, tärningen, fick ni över fyllning har ni i den i såsen med.
 
smaka av, tillsätt mer fond om så behövs, låt puttra i 5 min
 efter 5 min har gått kan ni ha i lite maizena och göra såsen tjockare om så önskas.
 
Sen gjorde jag majskolvar.
Jag kokar mina i ca 13 minuter med mycket salt i.
Sen så penslar jag dom med smör, och saltar över dom, och lägger dom i ugnen i 6 minuter på ca 225 grader, efter 3 minuter rullar jag runt dom i smöret som finns in byttan eller penslar.
Sen servas dom.
 
Fritera pommes kan man göra hemma utan fritös jag använde mig av en kastrull med fritös olja som jag sen låter svalna och sparar den o en bunke. Värm olja, prov fritera en bit, är värmen bra så kör jag i resten.
Tänk på att ju mer pommes ni har i. Ju svalare gör ni oljan så att den blir kallare och det tar längre tid att fritera.
 
 
Lycka till lätt som en plätt och smakar gourmet!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela