njutbart.blogg.se

Här är bloggen som garanterat kommer att ge dig en grym matupplevelse!
Min passion ligger i matlagning, alla recept som jag lägger upp här har jag kombinerat, testat och finputsat till perfektion.
Välkomna att kopiera och njut!

En gryta!

Publicerad 2013-01-11 18:33:25 i Allmänt,

 
Denna är så mustig och go! helt underbara smaker!
 
 
vi behöver kött hellst högrev högrev eller bringa.
4 dl Vitt vin
1 tsk Svartvinbärsgele
5-6 Lagerblad
Kryddpeppar (hela)
Vitpeppar
Svartpeppar
3 msk Oxfond
3 msk Kalvfond
2 gula lökar (finhackad)
1 dm purjolök (finhackad)
1-2 msk soya mörk
Dillkrydda 2-3 krm
 
Fräs köttet på hög värme i gjutjärn med smör. Tillsätt vinet och löken låt koka litegrann så alkoholen försvinner. När det har gjort det en stund tillsätter du resten av alla kryddor och fonder.Sen fyller upp med vatten så att det täcker köttet se till att smaka av, behövs det mer sälta tillsätter du fond. Börja med 2 msk av varje fond. Så att det inte blir för salt. Peppra och krydda efter behov, men var inte feg! Smaka av eftersom!
Låt det puttra på svag värme i ca 1 till 1½ timma. Bringan vill ha längre tid vill jag minnas!
 
Skitenkelt och gott!

Tunna revbenspjäll söta och goda!

Publicerad 2013-01-09 10:59:00 i Allmänt,

Nu skall ni få ett fantastiskt recept på Tunna rebenspjäll!
 
okej ett tips är att ni är ute i good tid!
 
Jag börjar att marinera mina spjäll ett par timmar, dom får ligga och dra sig av all sälta och söta innan dom skall grillas.
Så vad jag gör att jag blandar all marinad i en lämplig form som spjället passar i.
 
Till marinaden har jag:
kinesisk soja ca 3-4 msk
japansk soja 2 msk (lite ljusare)
 Sen har jag en grym grej som gör halva revbenspjället, den kallas för sweet baby rays barbeque sauce finns på de flesta affärer ser ut så här.
 ungefär 5 msk brukar jag ta.
 
flytande honung 3 msk
4 msk muscavado socker.
3 msk heinz chilisauce
ett par stänk tabasco.
3 msk olja
 
 Rör ihop allting, innan du marinerar köttet tar du rikligt med knorrs grillkrydda och masserar in i köttet, sen tar du marinaden och dränker köttbiten där den får ligga i ett par timmar! Hellst ett dygn i en plastpåse i kylen!
 
Här har ni en bild hur den ligger och suger i sig av alla smaker!
 
När du skall sen grilla köttet brukar jag lägga köttsidan upp först!! Grilla i ungefär 175 grader ca 30 sen vänder ni den, låter den grillas i ytterliggare i ca 40 min, pensla ofta med marinaden under tiden! den skall ha en "knaprig yta" innan den är klar... kan behöva mot en timma!
 
Skitgott!
blir en väldigt söt ton med härlig sälta och lite styrka, inte mycket. Men oh så gott lycka till!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela