En gryta!

Denna är så mustig och go! helt underbara smaker!
vi behöver kött hellst högrev högrev eller bringa.
4 dl Vitt vin
1 tsk Svartvinbärsgele
5-6 Lagerblad
Kryddpeppar (hela)
Vitpeppar
Svartpeppar
3 msk Oxfond
3 msk Kalvfond
2 gula lökar (finhackad)
1 dm purjolök (finhackad)
1-2 msk soya mörk
Dillkrydda 2-3 krm
Fräs köttet på hög värme i gjutjärn med smör. Tillsätt vinet och löken låt koka litegrann så alkoholen försvinner. När det har gjort det en stund tillsätter du resten av alla kryddor och fonder.Sen fyller upp med vatten så att det täcker köttet se till att smaka av, behövs det mer sälta tillsätter du fond. Börja med 2 msk av varje fond. Så att det inte blir för salt. Peppra och krydda efter behov, men var inte feg! Smaka av eftersom!
Låt det puttra på svag värme i ca 1 till 1½ timma. Bringan vill ha längre tid vill jag minnas!
Skitenkelt och gott!