njutbart.blogg.se

Här är bloggen som garanterat kommer att ge dig en grym matupplevelse!
Min passion ligger i matlagning, alla recept som jag lägger upp här har jag kombinerat, testat och finputsat till perfektion.
Välkomna att kopiera och njut!

Toast med kycklingröra

Publicerad 2012-10-30 15:37:15 i Allmänt,

 Igår kväll gjorde jag något väldigt gott. Min sambo sa att detta är nog det godaste jag har ätit.
 
Det är lite jobb bakom det, men inte så farligt.
 
Visst har jag kunnat gjort bilden mer attraktiv, men det vart improviserat av sådana grejer vi hade hemma!
 
 
 
Börja med kycklingfilé 
 
Krydda rejält med kyckling krydda!
För att få min filé bra och mör med ett gott tuggmotstånd så brukar jag bryna den på hög värme i pannan på varsin sida. Sen brukar jag lägga in den i ugn ca, 10 min på 225 grader, efter det så lindar jag in den i folie och den får vila på bänken tills jag behöver använda den.
 
Till kycklingröran
 
Stek småbitar av bacon knaperstekt.
Blanda 2dl gräddfil ca 1 msk majonäs, 1 tsk curry 2krm svartpeppar och ½ finhackad rödlök.
Tärna kycklingen blanda i bacon, kyckling i röran som du nyss gjorde. Låt vila i kylskåp!
 
Förbered bröd
 

Antingen har du en köpt baguett från affären där du har lite grönt till och sen fyller upp med kycklingröran.
 
Det jag gjorde var:

Jag tog franska vitt bröd, som jag la på 2 skivor ost på. La de i ugn på en plåt rostade fram en fin färg.
 
Sen tog jag kycklingröran och la på mackan med lite gräslök, serverade och åt!
 
Lätt tar lite tid, men gott och väldigt värt att göra!

Min shepards Pie!

Publicerad 2012-10-24 19:29:00 i Allmänt,

 Den här är god! Annorlunda! Smakrik och väldigt god!
 
 
 
Vi behöver:
  • Köttfärs
  • Lök
  • Paprika
  • morot
  • Äpple
  • Potatis
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk curry (tar inte över smaken)
  • svartpeppar 
  • salt
  • Delikates tomatpure (finns på tub)
Till mos har vi:
  • Dillkrydda
  • klick smör
  • Svartpeppar grovmalen
  • mjölk
  • salt
  • Västerbotten ost
  • 1ägg gula
  • Mejram inte nödvändigt men ger en gul och fin färg på mosen
 
Köttfärs
Vad vi gör är att vi kokar upp potatis, sätter på ugnen på 225 grader, steker köttfärs med lök, vitlök och alla kryddor, blandar i allt utom paprika och äpple. När det har kokats ut och finns knappt vätska kvar tillsätter du äpple och paprika.
 
Mos
Pressa potatisen.
Ha i salt, peppar, dillkrydda, lite västerbotten ost, tip ½ dl, smör, äggula vispa med elvisp, Sen tillsätter vi mjölk tills den har en bra konsitens, men tänk på att inte ha för mycket, eftersom den tunnas ur litegrann vid gräddning. Mejram ger en gul mysig färg.
 
Sen när vi har allt klart har vi köttfärsen i en form, smetar över potatis mos och rikligt med ost, gratinerar den i ugnen så den blir fins och gyllen brun!
 
Skitlätt och skitgott!  Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 

En god och snabb sallad, lunch som middag!

Publicerad 2012-10-23 16:12:00 i Allmänt, Mat, sallad,

Nu skall ni få höra om en sallad som är matig och lunchig! Denna gillar jag skarpt, den går fort att göra.
Den innehåller massa spännande smaker och blir fantastisk att göra. Är det nått man absolut inte gillar kan man ta bort det.

Lycka till!

Köp en färdig grillad kyckling, och föredragsvis coleslaw det hittar du i din närmaste affär.

Sen skall du riva 1 knytnäve vitkål,1 morot, finhacka en halvgul lök, tärna ett halv äpple, en tomat, och paprika, blanda ihop röran med 1/3 burkmandariner och en näve jordnötter.

ta kycklingen ta bort allt kött, och lägg det på en tallrik, krydda med lite curry och aplnaeras kyckling krydda annars kan man också ta knorrs grillkrydda. Sen brukar jag också ha lite knorrs salladskrydda. varför jag nämner märken på kryddorna är för att knorrs kryddor innheåller mindre salt och gör så att rätten inte bli allt för salt!

Blanda samman allt utom coleslaw rör runt, och sen servera med en klick coleslaw och du har en otroligt spännande sallad, alla smaker binder ihop på ett underbart sätt! tar 5-10 minuter att göra.

 

Jag rekommenderar starkt att ni testar allting, eftersom att det är inget som tar över smaken, utan det bli i helhet väldigt gott!

Lövskurna fläskrullader

Publicerad 2012-10-06 18:15:55 i Allmänt,

Idag när jag gick på affären och kikade så såg jag lövskurna fläskotletter. Så jag tänkte för mig själv vad kan man göra med dom?
 
Så jag Lade i ett paket i korgen och jag såg framför mig vad jag behövde.
Sneglade på min son och funderade på maten, gick och betraktade livet vad glad jag är som fortfarande är frisk och att jag har en familj.
 
jag lade i det ingridienser jag behövde hem och startade upp pannorna!
 
I helhet vart det en grym rätt.
 
Lövskurna fläskrullader med Friterad Pommes frites och majskolvar.
 
Så till Rulladerna behöver vi
 
1pkt löskurna fläskotletter
3 msk kalvfond
4dl grädde
½ buljontärning hönsbuljong
5 klyftor Vitlök
ca 1-1½ dl purjolök
en halv rödlök
5-6 Färska champinjoner
 
Hacka championjonerna, lök, vitlök, purjolök, fräs ihop allting på hög värme snabbt så alla smaker blandas.
En msk till varje rullad, rulla, sätt ihop med tandpetare.
 
Stek snabbt på varje sida, med svartpeppar, och lite salt.
 
Tillsätt grädde, 2 msk fond, tärningen, fick ni över fyllning har ni i den i såsen med.
 
smaka av, tillsätt mer fond om så behövs, låt puttra i 5 min
 efter 5 min har gått kan ni ha i lite maizena och göra såsen tjockare om så önskas.
 
Sen gjorde jag majskolvar.
Jag kokar mina i ca 13 minuter med mycket salt i.
Sen så penslar jag dom med smör, och saltar över dom, och lägger dom i ugnen i 6 minuter på ca 225 grader, efter 3 minuter rullar jag runt dom i smöret som finns in byttan eller penslar.
Sen servas dom.
 
Fritera pommes kan man göra hemma utan fritös jag använde mig av en kastrull med fritös olja som jag sen låter svalna och sparar den o en bunke. Värm olja, prov fritera en bit, är värmen bra så kör jag i resten.
Tänk på att ju mer pommes ni har i. Ju svalare gör ni oljan så att den blir kallare och det tar längre tid att fritera.
 
 
Lycka till lätt som en plätt och smakar gourmet!
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela